Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Kirkkalanoja (Monikonpuron sivuhaara)

Profiilikuvan paikka

Leppävaara-seura
9. kesäkuuta 2021 kello 23.20.47

Puustellinmäen puistosuunnitelman kohteiden 1239 ja 1234 välissä kulkeva puro on nimetty Kirkkalanojaksi. Puron molemmin puolin on arvokkasta luonnon- ja kulttuurimaisemaa, jota on jo jossain määrin kuvattu tekstissä. Voisiko näitä puronvarren alueita käsitellä yhtenäisenä kokonaisuutena? Purossa ei ole enää tavattu kaloja, vaikka niitä on Monikonpurossa, johon Kilonoja laskee. Kalojen pääsy Monikonpuroon on jo pitkän aikaa sitten katkennut. Voidaanko kalat saada takaisin tähänkin puronosaan? Purossa on myös hieno koskipaikka ja patoaltaan jäännökset.

Kohteen 1234 osalta voisi mainita, että alueella on jäänteitä 1700-luvulta peräisin olevasta Mäkkylän virkatalon kivijalasta. Kartanoon liittyy mielenkiintoisia vaiheita, joista voi lukea Leppävaara-seuran julkaisemasta Leppävaaran alkukoti -kirjasta ks. http://lepuski.fi/Kirjaesittelyt_090919.html Kivijalan merkkaamisesta maastoon on keskusteltu Tryggve Gestrinin kanssa KAMUssa.

Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
10. kesäkuuta 2021 kello 10.53.58

Kiitoksia kysymyksistä ja paikallistiedosta!

Vaikka naapurikuviot 1239 ja 1234 onkin eritelty omiksi kuvioikseen niiden erilaisten ominaispiirteiden mukaan, alueittaisia kuviojoukkoja tarkastellaan myös yhtenäisiä alueina niiden maisema-, käyttö- ja luontoarvojen perusteella.

Virtavesien ja vesistöjen kunnon kartoitus, parannustoimet ja suojelu ovat Espoon ympäristökeskuksen vastuulla. Välitän kommenttinne Kirkkalanojan kunnostuksesta heille.