Siirry sisältöön

Avoin kommentointi

Puhekupla 122
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa keskustelemaan suunnitelmaluonnoksen sisällöstä! Tähän keskusteluun voitte antaa palautetta, esittää kysymyksiä ja kommentteja keskiviikkoon 9.6 asti. 

Perustiedot

Päättynyt: 9.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Puuttuvia, muiden kuin kaupungin omistamia arvokkaita kohteita

Profiilikuvan paikka

Leppävaara-seura
9. kesäkuuta 2021 kello 22.42.56

Tunnistimme ainakin seuraavat kohteet, joiden soisi jollain tavoin sisältyvän suunnitelmaan, vaikka eivät olekaan kaupungin omistuksessa tai ovat kaupungin maata, mutta vuokrattu ulkopuolisille. Kohteet liittyvät mielestämme saumattomasti hoitosuunnitelman alueisiin ja ovat asukkaiden näkökulmasta yhtä ja samaa kohdetta:

- Leppävaaran kirkon kallio ja sen reunat, suunnitelman kohde 1196 kiertää rinkulana seurakunnan omistamaa kirkon tonttia, joka kuuluu Kotinurkilta kallioille -julkaisun mukaan Espoon arvokkaisiin luontokohteisiin (geolologinne kohde)

- Säterinniitty, asukkaille tärkeä maisema-alue, varmistettava, että alueen vuoraaja niittää alueen (jäänyt useana vuonna niittämättä)

- Komendantinmäki, valtion omistama laaja alue liittyy hoitosuunnitelman kohteisiin (kohd 1212)

- Osa pienpuistoksi nimettyä kohdetta (1216). Kommentti koskee kohteen osaa Ruutikadun luoteispuolella, jossa 1930-luvulla palaneen villa Hiidenkirnun kivijalan raunio. Alueella useita hiidenkirnuja, jotka kuuluvat em. Kotinurkilta kalliolle -julkaisussa mainittuihin arvokkaisiin luontokohteisiin. Hiidenkirnut vaikeasti löydettäviä, voiko niitä "perata", kun ovat kasvamassa umpeen?

- Kilon kartanon tammikuja (kohde 972), suunnitelmassa mukana vain pieni osa kujaa, kartanon omistuksessa oleva osa on huonolla hoidolla. Voisiko hoitaa yhtenä kokonaisuutena?


Profiilikuvan paikka

@TeroAlataloEspoo
10. kesäkuuta 2021 kello 10.31.21

Kiitoksia kommenteista!

Tällä suunnitelmalla ei voida suoraan vaikuttaa muiden kuin Espoon omistamien ja hallinnoimien maa-alueiden hoitoon. Leppävaaran kirkon tontti, Komendantinmäen valtion omistama alue ja Kilonkartanon tammikujan länsiosa eivät ole kaupungin omistuksessa, joten tällä suunnitelmalla ei vaikuteta niiden hoitoon tai käyttöön.

Säterinniityn vuokrasopimuksen mukaista käyttöä valvoo Espoon tonttiyksikkö.

Hiidenkirnut kuviolla 1216 voidaan ottaa esiin pienpuuston hoidossa, tästä tehty lisähuomio työohjeisiin.