Siirry sisältöön

Kaavi 2020-hanke

Puhekupla 6
Keskustelu | KAAVIN KUNTA
Keskustelu on päättynyt

Perustiedot

Päättynyt: 21.3.2021

Liitteet

Ilmianna

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat osallistua tähän keskusteluun

Paikka

Profiilikuvan paikka

@Tomppa
1. maaliskuuta 2021 kello 18.07.45

Näyttää hyvälle, onko caravan alueella huomioitu turvavälit, kemsan tyhjennys, raikkaan veden saanti, suihku/wc ja uudet pistoke tolpat. Muuten alkaa näyttää hyvältä paikalta


Palveluiden monipuolistamista tarvitaan, ei moninkertaistamista

Profiilikuvan paikka

@Viljamaan_Satu
9. maaliskuuta 2021 kello 20.01.05

Hienoa, että tälle alueelle saadaan vihdoin parannusta. Kuitenkin tässä suunnitelmassa epäilyttää muutama asia. Matonpesupaikka tarvitaan ja on todellakin aika toteuttaa se. Pelikenttiä on kirkonkylällä jo useita ja ainakin joidenkin niiden käyttö ilmeisesti melko vähäistä. Lasten leikkipaikkoja on juuri poistettu ylläpito-ongelmien vuoksi. Onko syytä lisätä ylläpidon työmäärää sellaisten palvelujen osalta, joita on jo muuallakin kylällä. Pitäisi tarkkaan harkita, kuinka suuri osa näistä rakennettavista palveluista tulisi myös kaavilaisten itsensä käyttöön, ja kuinka paljon panostetaan mahdollisille vierailijoille, joiden ainakaan pidemmästä viipymästä ei ole mitään takeita. Kuten tuossa jo joku karavaanari kommentoi, suihku olisi yksi perustarve, jonka rakentaminen ja ylläpito ei ehkä enää kuulu kunnan toimenkuvaan, vaan menee jo matkailuyrittämisen puolelle. Perusongelma on lisäksi välimatka kauppoihin ja muihin palveluihin. Veneilyn kannalta Kaavi on umpipussi, jossa pitäisi olla jokin vetovoimatekijä houkuttelemaan kävijöitä. Ehdottaisin, että vielä mietittäisiin kokonaisuutta niin, että satamasta tulisi lisäarvoa muillekin kuin matonpesijöille. Nuorisoa ajatellen esimerkiksi skeittirampit olisivat varmaan suosittua tekemistä. Meillä on kirkonkylällä erittäin hieno uimaranta, mutta koirille tai muille eläimille ei lähiseudultakaan löydy uittopaikkoja- voisiko sellaisen ehkä saada tähän yhteyteen, sopisi hyvin vieressä olevan koirapuiston lisäpalveluksi. Kaupungeissa on nykyään vuokrapyöriä, voisiko sellaisia olla satama-alueella vaikka kolmipyöräisinä tavarankuljetusmalleina, joilla kauppareissut ja tutustuminen Kaaviin hoituisi näppärästi. Ei nyt tehdä lisää samaa, vaan aivan uusia ja tuoreita ajatuksia tarvitaan tähänkin asiaan.


Kohderyhmä määrittää paljon

Profiilikuvan paikka

@tanjab
14. maaliskuuta 2021 kello 19.40.25

Ihan ensiksi on syytä miettiä kenen käyttöön satamaa halutaan uudistaa - kuntalaisten vai matkailijoiden? Kohderyhmien tarpeet on hivenen erilaiset. Joku ehdotti kuntalaisillassa venepaikkojen lisäämistä. Käsittääkseni paikkoja on nytkin jo tyhjillään ja lisäksi Kaavi sijaitsee venereitin perukoilla, joten kävijöitä ei ole samalla tavalla kuin reitin varrella olevissa kylissä/kaupungeissa. Tämä on syytä ottaa huomioon kun aluetta suunnitellaan.

Satu on mielestäni asian ytimessä siinä, että tarvetta ei ole enää urheilukentille, kun niitä jo on. Pumptrack-rata on Kaaville tulossa, eikö sitä voisi sijoittaa satamaan? Koirien uittopaikka on hyvä ajatus kuin myös lainattavat polkupyörät. Ehkä voisi olla myös mahdollisuus pitää kioskia kesäisin. Tai ehkäpä satamaa voisi ajatella myös tapahtumien järjestämispaikkana?

Matonpesupaikka on ehdoton, koska sitä on toivottu jo vuosikausia. Roska-astioita tulisi myös alueella olla riittävästi. Grillikatos on hyvä myös. Infotaulu. Istutusten/viheralueiden olisi hyvä olla helppohoitoisia. Viheralueiden ei tarvitse aina olla nurmikkoa, kukkaniittykin olisi kaunis ja ne kylväytyvät itsestään. Ympäristötaidetta?


Paikka

Profiilikuvan paikka

@Tomppa
15. maaliskuuta 2021 kello 14.20.54

Kannattaa perehtyä hyvin että karavaani alueesta ei tule susi. Nykyiset turvaetäisyydet vaunujen välillä. Ja että tarpeellinen löytyy. Wc/suihku on tätä päivää, joka löytyy jo jokaiselta alueelta. Joita käytetään paljon. Sen voin karavaanarina sanoa. Kun tekee hyvän niin sana kyllä leviää caravan sivustoilla joihin monet kuuluvat tänä päivänä. Tuusniemen sivuilta esim löytyy mitä niiden alueella on. Grillaus paikka on myös plussaa.


Kannattavuus ja markkinatutkimus

Profiilikuvan paikka

@NykArto
15. maaliskuuta 2021 kello 17.01.06

On hienoa, että Kaavin matkailupalveluita halutaan kehitetään. Jos hanke on suunnattu vain kuntalaisille, niin miksi sinne pitäisi rakentaa matkailuauto- ja matkailuperävaunupaikkoja? Eiköhän potentiaalinen asiakas ole turisti? Jos noita rakennetaan, ei kunta voi operoida niitä, vaan niiden kaupallinen hoito on annettava tarjouskilpailun kautta valittavalle yrittäjälle. Myös venepaikat lienee pääosin suunnattu tänne matkailijana tulevalle veneilijöille? Kaavi 2020 hankkeen kehittäjä-kirjoittaja on kuitenkin unohtanut/sivuttanut kokonaan markkinatutkimuksen. Kuka tulee ja mistä veneellä Kaaville, miksi? Kaavijärvi on veneväylän etäisin pää, on siis selvitettävä miten matkailija saadaan tulemaan Tuusniemen, saati isompien kilpailjoiden ohi. Missä on potentiaalinen asiakas, joka tulisi joko veneellä tai matkailuautolla/perävaunulla satamaamme. Miten potentiaalinen asiakas tavoitetaan ja mitkä ovat kanavat, joita käytettäisiin (internetsivut, päivälehdet, aikakausilehdet, sosiaalinen media ja mitkä niistä jne.). Mikä on markkinoinnin kustannus vuositasolla? Paljonko noilla selvituksillä ja niihin saaduilla vastauksilla laskettuna matkailutulo mahdollisesti olisi ja minkä verran kunnan kannattaa sijoittaa palvelun ja muiden kunnassa jo olevien oheispalveluiden markkinointiin. Mikä on se käyttöaste, jolla yrittäjä voisi elättää itsensä tai jopa menestyä? Miten tuo käyttöaste saavutetaan ja miten pitkä voi olla aika, jonka palvelu on vuosittain auki ja turisti palveltavana. Ehdottaisin, että noista tekemistäni kysymyksistä kannattaisi aloittaa ja sen jälkeen mitoittaa projekti uudelleen. Onko kannattavuuden edellytyksiä, vai jäkö investointi mätänemään kohtullisen kauas, siis nykyturistille pitkän kävelymatkan päähän, kaupoista ja palveluista. Noiden pohdintojen jälkeen voisimme katsoa oman kunnan asukkaiden tarpeen ja faciliteettien rakentamisen tuon kaupallisen toiminnan päälle. Ei minulla muuta.